Starblind = Earthbound 

is een band uit elektronische Antwerpen onderleiding van Nigel Grey Dubois. “Starblind” kortweg, neemt de muzikale durf van Jazz/Pop en verkend met deze mindset het elektronisch landschap.

Starblind=Earthbound ontstond in 2019 toen Nigel muzikale omkadering zocht voor zijn artistieke projecten als fotograaf.

Samen met PHD-researcher (conservatorium Antwerpen) Umut R Eldem en multi-instrumentalist Miro Svetlik ging hij aan de slag om muziek te maken rond de fotoreeks “Tainted Monolith”.

De combinatie van beeldende kunst en muziek ligt diep geworteld in DNA van de band.

“Starblind” is momenteel bezig een portfolio uit te werken in voorbereiding op enkele festival data in de zomer van 2023.

De eerste 2 releases Monolith & Sequence 9 komen beide voort uit de “Monolith Sessions”- een reeks jams tussen 2021-2022.

Een ode aan Hongaars/Oostenrijks componist György Ligeti. Ligeti is in de moderne pop cultuur meest gekend voor zijn werk LUX AETERNA gebruikt door Stanley Kubrick in 2001: A Space Odyssey. Net zoals Ligeti maakt Starblind hier gebruik van micropolyfonie. MONOLITH is gemasterd in London op een STUDER J37 tape machine wat het een organische kwaliteit geeft.
SEQUENCE9 is geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse mythe van de jaguar. Een mislukt wetenschappelijk experiment dat toeslaat in de jungle. De constante puls van de jacht

Met “Tear Sheet” wenkt Starblind een knipoog aan de modewereld. De track is geschreven voor een documentaire die eind 2023 publiekelijk gemaakt zal worden. Op het nummer speelt Jorrit Mertens gitaar. Het werd gemixt/gemasterd door Frederik Strobbe.

https://starblindearthbound.bandcamp.com/track/tear-sheet

%d bloggers liken dit: